Julmarkader och mys

Om du är julälskare så ska du absolut läsa vidare nu:
 
En storstad som London har givetvis mängder av julmarknader av olika karaktär och de är populära både bland turister och lokalbefolkningen. Vissa ligger centralt, andra får du åka en liten bit för att besöka, vissa är traditionella marknader, medans andra är mer tivoli. Vad passar dig?
 
Winter Wonderland är den absolut största och kanske också den mest kända. I år öppnar de för 11:e året detta jätteevent med skridskobana, isbar, tomteland, shower, marknadstånd och serveringstält. Blingbling, mulled wine, tomtens verkstad och cirkus i en enda välorganiserad röra i Hyde Park. Kolla deras sida och boka biljetter om det är något speciellt du vill göra! Det är gratis inträde men shower mm kostar en slant och du är garanterat inte ensam här en fredagskväll i december... Öppet 
 
Southbank Centre Winter Festival ligger längst den södra kajen och sträcker sig från London Eye bort mot Waterloo Bridge. Vid brofästet till den västra Jubilee Bridge finns ett helt område uppbyggt med marknadsstånd, matställen, barer och underhållning och här hittar du en och annan Londobo på väg från jobbet på vardagskvällarna. En annan populär grej är de låtsasigloos som finns att hyra för en kväll med mat, dryck och utsikt över floden. En lite speciell upplevelse som erbjuds i år är den finska bastun uppe på takterrassen på Queen Elizabeth Hall. I december öppnar även en ABBA-utställning här - bara det kan ju vara värt ett besök! Info HÄR. Öppet 10 nov - 4 jan.
 
Winterland i Fulham - som en förtrollad skog i hjärtat av eleganta stadsdelen Fulham. Prova curling, mys i en igloo och ät och drick gott. Det här är ingen julmarknad, utan en trevlig hangout i en av London snyggaste julmiljöer. Boka bord! Öppet torsdag till söndag. 
 
Greenwich Winter Time är ännu en anledning till att besöka underbara Greenwich. Här bjuds du på underhållning, möjlighet att äta något gott, åka skridskor och shoppa julklappar. Innan eller efter besöket kan du också passa på att kika in på National Maritime Museum eller båten Cutty Sark. Biljetter till festivalen kostar från £15 och inkluderar lite olika paket; kolla deras hemsida.
 
Hampton Court Palace håller sin årliga julmarknad helgen 8-10 december. Som vanligt kör de i samarbete men BBC Good Food Show och bjuder in till en festive feast. Två av de stora innergårdarna i palatset är fyllda med marknadsstånd som erbjuder hemkokt fudge, te, hantverk och mycket annat. De har även en kör som sjunger stämningsfyllda, engelska julsånger vid flera tillfällen varje dag. Givetvis kan du njuta av mat och dryck på plats och när du ändå tagit dig ut till Hampton Court får du inte missa att gå in i det fantastiska slottet. Jag har besökt denna julmarknad två år i rad och den är verkligen genuin, traditionell och trevlig.  
 
Sist men inte minst:
Svenska kyrkans julmarknad är väldigt hemtrevlig och omåttligt populär både bland Londonsvenskar och britter. Glögg, lussekatter och annat gott serveras, du kan köpa hantverk, lotter och gammaldags bonader och stämningen är både varm och välkomnande. Funkar fint även för besökare från Sverige såklart! Öppet 24, 26 och 27 november. Mer info HÄR.
 
Detta är bara ett litet urval - det finns givetvis mycket mer att hitta och besöka. Boka biljett nu, så ses vi kanske i London?!
 
 
 

Kommentera här: