My name is Bond, James Bond

Härom veckan besökte jag London Film Museum nära Covent Garden. Där finns enligt deras hemsida den största officiella samlingen av fordon som använts i Bondfilmer och det fanns mycket att se! Givetvis hade Aston Martin i olika modeller och från olika årtal en given plats, men det är inte de enda pärlorna. Rolls Royce, Jaguar, BMW och andra bilmärken finns representerade tillsammans med ett urval av båtar, motorcyklar och andra fordon. De har även en liten samling av andra filmrelaterade prylar, som till exempel James Bonds pass (där det visar sig att han är född olika år, beroende på vem som gestaltat honom på film) och material från inspelningsprocessen. 
 
Är man intresserad av bilar och/eller James Bond är detta museum en pärla. Jag är ingen stor entusiast, men tyckte ändå att det var väl värt ett besök och rekommenderar det varmt till andra. För mig var det ett stort plus med bakgrunds-TV som visade scener där de olika fordonen fanns med, vilket också gjorde utställningen mer levande. Som fordonsmuseum betraktat var det otroligt bra, kanske det bästa jag besökt, och då har jag ändå varit på ett antal olika. 
 
 
PS! Dagens tips: Ibland har sajter som till exempel Groupon, Wowcher och Time Out rabatterade biljetter. Googla och kolla om du vill komma lite billigare undan!