För dig som älskar solen

Grått februariväder. 
Vem saknar inte solen just nu? Till och med jag som inte är någon soldyrkare tycker nog att den kunde komma fram och värma lite och kanske skynda på våren lite, lite. 
 
Längtar man efter solen och kanske vill veta lite mer om hur den påverkat våra liv genom historien så kan man besöka utställningen The Sun: Living with our starScience Museum i South Kensington. Denna specialutställning håller på fram till den 6 maj i år och här kan du inhämta mängder av kunskap om den lysande klotet. Bland annat får man veta mer om dess hälsosamma effekter och hur den också kan skada vår hälsa, hur vi använt den för energi och uppvärmning genom århundraden och hur den styr tiden som känner den med dagar, månader och år. 
 
Det är en intressant utställning, lagom vetenskaplig för både gammal och ung. Visste du till exempel att en solstorm 1859 förorsakade smått panik, då den förorsakade allvarliga störningar i den då ganska nya telegraftekningen, samtidigt som folk såg både blixtar och ett ljusfenomen som påminde om norrsken? Det, och mycket annat finns att upptäcka här, speciellt för unga ,blivande vetenskapsmän och -kvinnor. 
 
Notera att detta inte hör till de permanenta, gratisutställningarna på Science Museum. Pris för vuxen från £13.50 (utan extra donation till museet), lite billigare för studenter och pensionärer och gratis för barn under 16 år. 
 
 
 
 
Inne i en solstråle