Det här med tid

Är du intresserad av astronomi och navigation? Av tidsmätning och klockor? Då är observatoriet i Greenwich nått för dej! Gå upp för den branta vägen upp till the Royal Observatory och titta in på museet där du kan se allt från tidiga urverk till ett gigantiskt teleskop. Du vet väl att det är härifrån man ställer in världstiden, här på nollmeridianen där tiden kan liknas med noll, Greenwich Mean Time. Beroende på om du åker väster- eller österut genom tidszonerna så är det härifrån tidsskillnaden räknas. Du kan till och med stå på datumlinjen som löper genom området. 
 
Byggnaden uppfördes 1675-76 på uppdrag av kung Charles II och du kan än idag besöka huset där hans första kungliga astronom både bodde och arbetade. Du kan följa navigeringens utveckling och se klockor från olika århundraden. Kort sagt en intressant utflykt för teknikfantaster!
 
Innan du lämnar kullen så passar du givetvis på med att beundra den fantastiska utsikten mot Canary Wharf. Väl nere i samhället kan du passa på att ta en pint på puben eller äta på nån av alla lokala restauranger. Åk till eller ifrån Greenwich med båt och åt andra hållet med det förarlösa tåget DLR, så har du en komplett upplevelse och en mycket trevlig utflykt.