Här är vi nu!

Nu har vi i London levt i vår tredje lockdown i ungefär tre månader och det börjar bli riktigt segt att inte kunna träffa någon och inte heller kunna göra så mycket eftersom det mesta är stängt. Tack och lov finns det äntligen ett litet ljus i tunneln: för några veckor sedan presenterade den brittiska regeringen någon som kan liknas med en vägkarta, med några stopp längst vägen där samhället kommer öppna i etapper. Den första milstolpen har vi passerat, men för mig personligen har den inte gjort så stor skillnad. Vi får numer träffa en person utomhus för fika eller liknande, vilket fram till 8 mars endast var tillåtet inom ens hushåll eller en restriktiv supportbubbla. 
 
Den 29 mars kommer vi få träffas i grupper om sex personer, fortfarande endast utomhus så vi kommer inte kunna ha fredagsmys framför tv:n med kompisar eller bjuda hem dem på middag och puben är ännu inte öppen. Det kommer till viss del ske den 12 april, då man kan ses upp till sex persononer på en uteservering. Så många som ser fram emot det kan jag lova, och ett stort antal pubar med den möjligheten är redan fullbokade för hela den veckan och även en tid framåt! 
 
Ytterligare en dryg månad senare, den 17 maj, kommer butiker, restauranger, museer och andra med inomhusaktiviteter kunna välkomna gäster igen. Åtminstone är det så det är planerat, men allt hänger givetvis på hur smittspridningen ser ut och några andra faktorer, som vaccin till exempel. Jag hoppas verkligen att vi kan följa planen och få tillbaks lite av den frihet vi är vana. Just nu är ju allt ganska begränsat och vi ska helst inte ens resa någon vidare lång tur runt i London utan anledning. Kan säga att mina närmaste kvarter hunnit bli lite tråkiga vid det här laget och några andra, vidare spännande utflykter är inte på det dagliga programmet direkt. Fast det förstås, jag får ganska mycket motion på mina promenader och eftersom jag nästan bara åker buss och tunnelbana när det inte är rusningstrafik så är det också trivsammare än i min normala vardag. 
 
Här nedan kommer lite bilder från den senaste tidens promenader i London:
 
 
Southbank
 
 
Kensington Palace 
 
 
Oxford Circus
 
OBS! Som en liten fotnot och avslutning vill jag nämna att det är inte samma datum och delmål som gäller för Skottland, Wales och Nordirland som för England. Mina uppgifter är det som påverkar mig mest, alltså Englands restriktioner.