Vickan och Bert

På Brompton Road, nära South Kensingtons tunnelbanestation, ligger ett museum som närmast kan betraktas som en stor skattkista. Victoria & Albert Museum, i dagligt tal kallat V&A, har otroliga samlingar av allt från fotografier och 1700-talsmöbler och till kinesiskt porslin och romerska statyer. Att gå hit är som att dyka in i en värld man inte riktigt visste fanns, och plötsligt är den mitt i verkligheten, framför ens ögon. När man väl är i London är denna resa in i museet dessutom gratis, så när som på de tillfälliga specialutställningarna.

Min personliga favoritavdelning är den där man kan se hur mode - både kläder, skor och hattar - ändrats under århundradena fram till idag. Den är otroligt detaljrik och till alla föremål finns beskrivningar som till exempel visar vem som skulle kunnat ha burit kläderna, om de är från någon speciell modeskapare och annat som kan vara av intresse för fashionistor eller andra textilintresserade. Går du in från rätt håll (ja, det finns två vägar in till utställningen) så kan du följa hur modet växlat från 1600-talet fram till idag. 

Inträdet är gratis, men de har alltid tillfälliga specialutställningar som man måste betala en slant för. Just nu har de en utställning om den senare delen av 60-talet: You say you want a revolution? Records and rebels 1966-1970. Den är fylld av mode, skivor, konst och annat från eran och är sevärd för entusiaster och de som som var unga under flower powertiden. Just denna utställning är öppen till februari 2017. 

De har även en fantastisk presentshop, som är både stor och välsorterad. Det finns något för alla, och är ett toppenställe för roliga julklappsköp och födelsedagspresenter. 

 
Besökare tittar på Christian Diors New Look från 1947.