Den hemliga baren

Letar du efter en udda bar i centala London, så kan jag tipsa om Cahoots. Med en känsla av svunna tider och en blandning mellan en hemlig 1920-talsbar med starka influenser från 1940-talet och Londons gamla tunnelbana. En intressant mix, som faktiskt funkar bra!
 
Redan i entrén känner man att det här inte är någon vanlig bar, och den påminner om en gammal station med en fejkad trärulltrappa ner till själva serveringen. Det är ett genomgående tema och funkar fint som ram till hela lokalen och atmosfären. Serveringspersonalen har retrokläder och gästerna uppmanas komma uppklädda och glamorösa. Beställ ett bord i the carriage och du får sitta i tågkupén och sippa på en martini. Och på tal om det; Cahoots är en cocktailbar med galet goda drinkar. Fega inte, beställ inte gin och tonic, testa istället en Fixer Upper eller en Vera Lynn, och du får en konstverk serverat. 
 
Ett tips är att inte komma hit helt utsvulten. De har oftast små tilltugg, men ingen större middag. På lördagseftermiddagarna kan man beställa en inomhuspicknick med mackor, småpajer och annat, men det här är i första hand en bar, inte en restaurang. En annan sak att tänka på är att beställa bord i god tid. Speciellt om du vill gå under en helgkväll behöver du boka några veckor i förväg, vilket du lätt kan göra via deras hemsida
 
Under vårt besök fanns två DJ's med tydlig känsla för gamla godingar från engelskt 40-tal. Hela upplevelsen med cocktails, inredning, trevlig personal och skön musik är underbar på ett alldeles speciellt sätt och jag rekommenderar å det varmaste ett besök. Jag kommer med säkerhet gå tillbaks!