En gång jag seglar i hamn

I London är våren på väg på allvar och ett sätt att njuta av den varma årstiden som är i antågande är att ta en båttur på Themsen. Det finns mångder av alternativ och du kan åka både dag- och kvällstid med en mängd olika båtar. 
 
Det billigaste sättet är att åka med Thames Clippers och betala med sitt Oyster Card. Det ingår inte i den dagliga maxtaxan, och kostar mer än tunnelbanan, men det är betydligt billigare än turistbåtarna. Du kan åka från ett antal kajer mellan Putney Bridge som ligger uppströms och åt andra hållet ända ut förbi Thames Barriers till Woolwich. Det ingår inte något vidare till guidning, men med en karta i handen kan du ändå navigera dig förbi Houses of Parliament, Somerset House, Shakespeare's Globe, the Shard, Tower of London, Canary Wharf och givetvis alla brorna över floden. Ett tips är att ta DLR, det förarlösa tåget, till Greenwich och strosa runt där innan du tar båten tillbaks in mot centrala London. 
 
Ett annat trevligt alternativ är att åka med på en matresa. Du kan antingen njuta av afternoon tea, där ett av alternativen utgår från Tower Pier och en enklare guidning ingår, eller åka med Bateaux London där du underhålls av båtens egen pianist under tiden du mumsar på kakor och tittar på London. Vill du ha lunch eller middag finns flera olika båtar att välja mellan, som Thames Dinner Cruise och CityCruises. De senare har även dagskryss med enbart sightseeing. Framför allt dagsturerna passar även för dig som reser med barn (om du vill åka tillsammans med dem på kvällen så rekommenderar jag att kolla med företaget först, så de inte har åldersgräns)
 
Vill du dansa dig fram på floden finns ett antal partybåtar med barer, disco och annan underhållning. Några exempel är Thames Boat Party och Absolute Party Cruises men du kan hitta massor om du använder den fiffiga uppfinningen google. På designmynight finns tips och biljetter till events och fest på floden. 
 
Så, vad föredrar du? Fest eller en stilla dagstur på Londons viktigaste gata, the Thames?