Afternoon Tea

Afternoon Tea, en klassiker vid Londonbesöket! Har du inte provat så vill jag varmt rekommendera ett besök på något av de hotell eller caféer som erbjuder denna underbara tradition med te och lite tilltugg på eftermiddagen. Under mitten av 1800-talet blev detta en populär aktivitet bland socitetsdamerna och ska man vara petig så intar man afternoon tea mellan klockan 15.30 och 17.00. Nu för tiden serveras den oftast hela eftermiddagen från 12-tiden till runt 18.00. 
 
Jag har under åren besökt ett antal olika och vid de flesta tillällen har det faktiskt ersatt lunchen då det ofta är rikliga mängder av både sandwiches och bakverk som serveras. Här kommer några förslag som alla kostar runt £25, vilket är ett medelpris på afternoon tea i London - du hittar dyrare och mycket eleganta eftermiddagste på till exempel Ritz, Browns, Fortnum & Mason och Sanderson (den sistnämnda har Alice i Underlandet-tema) men också billigare varianter på caféer som Patisserie Valerie och Caffé Concerto.  
 
Bea's of Bloomsbury, One New Change/Watling Street
Här kan man i lugn och ro sitta och titta på alla kostymklädda City workers som rusar förbi på väg till och från kontoret och känna att det är skönt att vara ledig! Bea's är känt för sina underbara cupcakes, och det ingår självklart smakprov när du beställer Afternoon Tea här. Dessutom får du mättande små mackor, favoriten scones med sylt och clotted cream och gott te. Vill du istället ha kaffe så går det alldeles utmärkt! Trevlig personal som vill att du ska trivas är alltid ett plus. 
Bea's of Bloomsbury finns även på andra ställen i London. Kolla hemsidan för övriga.
 
The Tower Hotel Gouman vid Tower Bridge
Bara utsikten mot Tower Bridge är värt flera pund, men du blir heller inte besviken på varken deras te eller tilltuggen. Sandwichar, traditionella scones och goda efterrätter serveras på en liten hylla vid bordet och det smakar mer, mer. Deras urval av tesorter är fantastiskt bra och av hög kvalitet och vill man ha bubbel så finns både Prosecco och champagne att få för en extra liten slant. Läget är dessutom perfekt om man tänkt besöka Tower of London och jag vill samtidigt rekommendera hotellet som är mycket trevligt. Klicka HÄR för mer info.
 
Villandry, Waterloo Place
Här serveras du ett välfyllt trevåningsfat med bakelser, scones och blandade fingersandwichar. Själva restaurangen är elegant och vid mitt besök kändes det som om flera av gästerna var stammisar som drack te och åt en scone vid samma bord som igår, förrgår, dagen innan och förra året, kanske till och med förra århundradet. På Villandry kan du även stanna för en cocktail eller kanske till och med för middag.
Villandry finns även på Great Portland Street och båda adresserna ligger centralt i London. 
 
Sedan finns det ju många, många andra ställen, som till exempel på Kensington Palace (boka i god tid!) och Afternoon Tea Bus (där sightseeing ingår). De flesta lite större hotell har någon variant och dessutom finns ett antal caféer som erbjuder större eller mindre tebjudningar. Hitta fler alternativ via afternoontea.co.uk  eller sök online. Ett Londonbesök med minst ett afternoon tea är helt enkelt så mycket godare!
 
 

Kommentera här: