Den hemliga baren

Letar du efter en udda bar i centala London, så kan jag tipsa om Cahoots. Med en känsla av svunna tider och en blandning mellan en hemlig 1920-talsbar med starka influenser från 1940-talet och Londons gamla tunnelbana. En intressant mix, som faktiskt funkar bra!
 
Redan i entrén känner man att det här inte är någon vanlig bar, och den påminner om en gammal station med en fejkad trärulltrappa ner till själva serveringen. Det är ett genomgående tema och funkar fint som ram till hela lokalen och atmosfären. Serveringspersonalen har retrokläder och gästerna uppmanas komma uppklädda och glamorösa. Beställ ett bord i the carriage och du får sitta i tågkupén och sippa på en martini. Och på tal om det; Cahoots är en cocktailbar med galet goda drinkar. Fega inte, beställ inte gin och tonic, testa istället en Fixer Upper eller en Vera Lynn, och du får en konstverk serverat. 
 
Ett tips är att inte komma hit helt utsvulten. De har oftast små tilltugg, men ingen större middag. På lördagseftermiddagarna kan man beställa en inomhuspicknick med mackor, småpajer och annat, men det här är i första hand en bar, inte en restaurang. En annan sak att tänka på är att beställa bord i god tid. Speciellt om du vill gå under en helgkväll behöver du boka några veckor i förväg, vilket du lätt kan göra via deras hemsida
 
Under vårt besök fanns två DJ's med tydlig känsla för gamla godingar från engelskt 40-tal. Hela upplevelsen med cocktails, inredning, trevlig personal och skön musik är underbar på ett alldeles speciellt sätt och jag rekommenderar å det varmaste ett besök. Jag kommer med säkerhet gå tillbaks!
 
 
 
 

OS-guld, guldutsikt och annat

 
Det första som slår mig när jag går av tunnelbanan i Stratford är det är så nytt! Stationen är ny och modern, det stora shoppingcentret Westfield är nytt och modernt, till och med parken Queen Elizabeth Olympic Park är ny och modern. Det var ju just här som stora delar av OS 2012 gick av stapeln, och vid mitt senaste besök var det just dess anknytning till olympiaden som stod i fokus. Förutom parken så finns simarenan, cykelvelodromen och givetvis själva Olympic Stadium här. Det går för övrig fint att ta med badbrallorna, låtsas att man är Therese Alshammar och simma ett par längder i poolen i London Aquatic Centre, då det numera är öppet för allmänheten. 
 
Om du minns OS-sändningarna så minns du kanske också det där lite udda, röda tornet i bakgrunden. Det finns fortfarande där till allmän beskådan och går under namnet ArcelorMittal Orbit. Jag besökte tornet en lite gråmulen dag för ett par veckor sedan och trots vädret var utsikten fantastisk - hade det varit en solig dag så hade jag sett ända bort till Wembley i andra ändan på stan! För att orientera dig finns stora, interaktiva skärmar som visar vad du ser i alla väderstrecken, vilket är toppen både för den som inte känner till London så bra och den som vill veta mer. 
 
Du kan antingen förköpa biljetter via nätet, eller lösa på plats vid ingången till the Orbit. När du beundrat vyerna så finns det ett flertal sätt att komma ner på marken igen: ta hissen, trappan, rutchkanan The Slide eller genom att fira ner sig med rep, precis som bergsklättrare och fönsterputsare. Jag vågade inte testa det sistnämnda, men lite tuff ville jag ju vara, så provade the Slide som nästan är som en rodelbana. Fick höra att veckan innan hade en 95-årig dam åkt, så då kunde ju inte jag backa... Så, jag fick på mig armbågsskydd och en variant av hjälm, lade mig på rodelmadrassen och vips, 178 meter senare var jag nere på marken igen - det tar inte mer än runt 40 sekunder och är ganska coolt sätt att ta sig ner på. Rekommenderas för lagom kill i magen! 
 
Granne med the Orbit finner du huvudarenan för olympiaden. Numera heter den London Stadium och är hemmaplan för fotbollsklubben West Ham. Vill du titta på en Premiere Leaguematch i London rekommenderar jag dig att beställa biljetter i förväg (oavsett vilket lag du vill se) och de billigaste biljetterna får du genom att vara medlem i klubben och på så sätt kunna köpa plats. Annars finns det olika paket, ofta med mat, men se till att du köper från en pålitlig säljare - det finns en del lurendrejare. Är du däremot mest intresserad av arenan kan du gå på guidad tur; med hjälp av en iPad får du information om både olympiaden och fotbollsklubben. Beställ dock i förväg (här) då det kan vara stängt på grund av fotboll, andra sportevenemang eller konserter. 
 
Efter att du vandrat runt i olympisk historia så kanske magen kurrar och då hittar du massor av restauranger i Westfield Stratford. Där finns också tillräckligt med butiker för att mätta den mest shoppingsugne, så en tur till Stratford blir lätt en heldag!