Det här med tid

Är du intresserad av astronomi och navigation? Av tidsmätning och klockor? Då är observatoriet i Greenwich nått för dej! Gå upp för den branta vägen upp till the Royal Observatory och titta in på museet där du kan se allt från tidiga urverk till ett gigantiskt teleskop. Du vet väl att det är härifrån man ställer in världstiden, här på nollmeridianen där tiden kan liknas med noll, Greenwich Mean Time. Beroende på om du åker väster- eller österut genom tidszonerna så är det härifrån tidsskillnaden räknas. Du kan till och med stå på datumlinjen som löper genom området. 
 
Byggnaden uppfördes 1675-76 på uppdrag av kung Charles II och du kan än idag besöka huset där hans första kungliga astronom både bodde och arbetade. Du kan följa navigeringens utveckling och se klockor från olika århundraden. Kort sagt en intressant utflykt för teknikfantaster!
 
Innan du lämnar kullen så passar du givetvis på med att beundra den fantastiska utsikten mot Canary Wharf. Väl nere i samhället kan du passa på att ta en pint på puben eller äta på nån av alla lokala restauranger. Åk till eller ifrån Greenwich med båt och åt andra hållet med det förarlösa tåget DLR, så har du en komplett upplevelse och en mycket trevlig utflykt.
 
 
 
 
 

Fler resebloggar och hotelltips

Från och med nu (eller för ett par dagar sen egentligen) så kan du hitta min blogg på Svenska resebloggar. Där finner du, förutom mej då, en massa tips på resmål och spännande semestrar blandat med utlandssvenskar som berättar om hur det är att bo i Australien, USA, Tyskland, Kina och många andra länder. Kanske hittar du precis den inspiration du behöver för att prova på att bo i en annan del världen eller för din nästa semesterresa. 
 
På förstasidan kan du just nu få hotelltips i London, levererat av ett antal olika bloggare. Kolla in listan HÄR. Den svenska guiden håller själv på med en hotellguide till världens bästa (enligt mej) stad, så har du tips på bra hotell och vandrarhem i London får du gärna kontakta mej, antingen bara för att nämna hotellet eller med en kort recension. Maila till svenskaguiden@outlook.com - alla pristklasser och typer av boende är av intresse!
 
 
Presidential Apartments vid Earls Court - ett av de bästa hotellen jag bott på i London.
 
 

Events i London

Go'kväll!

Har precis kommit hem från en eventsmässa där jag fick massor av tips och inspiration. För du vet väl att den svenska guiden även har en eventservice där du kan få hjälp med allt från bröllop till konferenser i London. Kanske fyller du jämnt och vill bjuda familjen på något extra, kanske är kompisgänget sugna på en annorlunda möhippa eller planerar ni ett studiebesök med jobbet? Kontakta mig med dina önskemål!
 
Tillbaks till mässan: 
Det fanns stort urval av lokaler för olika ändamål, allt från hotell till historiska byggnader och sportarenor. Jag hittade en del nya ställen som jag inte kände till och jag hoppas jag kan använda dem till evenemang i framtiden. Det fanns allt från små möteslokaler för två personer till stora konferenscenter som kan ta emot tusen delegater - kort sagt så finns det något för alla. Själv är jag väldigt förtjust i de gamla, historiska byggnaderna i the City - kanske inte det billigaste alternativet, men definitivt bland de mest traditionella och vackra som går att uppbringa. Vilken anledning och budget man än har, så erbjuder London alternativ!
 
 
Ironmonger's Hall - vem skulle inte vilja dinera här?
(bild från Pinterest)