På hal is i London

När jag gick i skolan åkte vi skridskor på gympalektionerna under vintern. Well, iallafall när det fanns is. Under december månad (och ibland både lite före och lite efter) så finns det ganska många, trevliga alternativ om man vill återuppta denna vinterhobby. Det byggs upp tillfälliga rinkar både här och där. och många erbjuder inte bara att skrinna runt som en isprinsessa eller Bambi; de har även bar och café i anslutning till anläggningen. Att de dessutom finns på flera av Londons vackraste och mest spännande platser gör det ju ännu bättre. Det enda du behöver är sköna kläder och lite £££ till skridskohyran så kan du njuta av lite svengelsk vinter.
 
Här kommer lite tips på fina isbanor i London: 
* The Tower of London - öppet fram till 3 januari. Pris £13.50/vuxen
Hampton Court - öppet fram till 8 januari. Pris £13.50/vuxen
* Natural History Museum - öppet fram till 8 januari. Pris från 15.95/vuxen
Somerset House - öppet fram till 15 januari. Pris från £8.90/vuxen Clubkvällar £19
* Canary Wharf - öppet fram till 25 februari. Pris från £9.95/vuxen 
 
 
 
 

Ännu en dinosaurie dör ut!

Ett av Londons mest välbesökta museer är utan tvekan Natural History Museum i South Kensington. Det är otroligt stort, med en fantastisk fasad som döljer ett inre fyllt av djur och natur och är perfekt för en dag med familjen. Det finns så otroligt mycket att se, speciellt för alla nyfikna djurälskare. En av de mest spännande avdelningarna handlar om jorden, en annan om djurlivet i havet. Det finns djur från världens alla hörn, från kängrur till bisonoxar, grodor och flodhästar. Det finns helt enkelt galet mycket att se. 
 
Det första du möter när du kommer in i den stora, otroligt vackra huvudsalen är dock ett utdött djur, nämligen en Diplodocus. Eller, det är i ärlighetens namn en gipskopia av en gigantisk dinosaurie. Den har fått smeknamnet Dippy och har funnits på museet sedan 1905. Vill du se Dippy får du dock skynda på med besöket då han/hon ska ut på turné och ersätts en blåval. Kanske kommer Dippy tillbaks 2020 när utflykten avslutas. 
 
Men, även om Dippy är borta så kommer det fortfarande finnas både dinosaurier och andra intressanta arter att upptäcka. Kanske gillar du den söta displayen med kollibris, elefantmamman med sin unge eller havets alla fiskar. Vid mitt senaste besök hängde jag med två nyfikna barn, 5 och 7 år, och trots att de gått runt i London i flera dagar så gick de gärna många steg till här. Det blir lätt så, man vill se och veta mer! Och blir man hungrig och behöver vila så finns det givetvis ett par caféer att ladda batterierna vid och sedan är det bara att hitta nya rum med fler saker att upptäcka!
 
 
 
 
 
 
 

Rundtur och afternoon tea

Goda kakor och Big Ben, kan det vara en bra kombination? Efter att ha åkt B Bakery Afternoon Tea Bus är mitt svar JA! Tycker man om te och London är det helt klart värt några extra pund för att mumsa mackor ombord på en gammaldags, röd dubbeldäckare medan man ser stadens sevärdheter passera förbi. 
 
På bussen serveras goda små sandwichar och mackor, söta små bakverk och klassikern scones med sylt och clotted cream. Till det kan du välja mellan olika teer, varm choklad eller juice. Drycken serveras i en fin mugg som ingår i priset (ca £50 per person; priset beror på vart i bussen du sitter). Det är snyggt presenterat och jättegott, precis som en bra afternoon tea ska vara. Det är dessutom rejält tilltaget, så man är ganska mätt när man så småningom lämnar bussen. 
 
Jag åkte tillsammans med ett gäng bak- och kakintresserade damer och en herre på en chartrad buss, men alla kan annars följa med på en ordinarie tur. Tror alla i vårt sällskap var nöjda, så det var såklart ett stort plus. Vi åkte en sen eftermiddag och vissa sevärdheter var lite svåra att se i mörkret, men det var ändå både mysigt och trevligt och jag rekommenderar absolut en rundresa med afternoon tea-bussen!