I en annan del av London

Ibland måste man prova sig fram. Besöka områden som man normalt inte åker till. För mig är East End lite som att åka till en annan stad. Men när jag väl vågar mig dit så händer det att jag hittar såna här pärlor. Labour and Wait, som en gammaldags butik med roliga bra-att-ha-saker. Snygga, funktionella, gammaldags diskborstar. Plåthinkar. Sköna kläder. Emaljmuggar. Lampskärmar. Efteråt går du givetvis till Barber & Parlour runt hörnet för en latte och världens bästa pocherade ägg på macka. När du ändå är i omådet missar du självklart inte att kika in i de fantastiska små butikerna som finns på Redchurch Street, Shoreditch High Street och Calvert Avenue. Kanske hittar även du en pärla. 
 
 
 
 
 

Afternoon Tea with a view

Vill du avnjuta afternoon tea samtidigt som du har en svårslagen utsikt, ja då ska du besöka the Tower Gouman Hotel. Varje dag serveras deras godsaker, klassiska fingersandwiches och te i brasseriet med fantastisk utsikt över Tower Bridge. Under sommarhalvåret kan du välja att sitta ute vid kajkanten och kolla in trafiken på bron och floden under tiden du smuttar på ditt te. 
 
Fikat serveras i en variant på våningskakfatet; i en liten hylla. Jag vill genast mumsa i mig den lilla muffinsen, men börjar för ordningens skull med mackorna. De är goda och lagom mättande och min favorit blir den lilla fyllda frukostbullevarianten. Härnäst på menyn kommer scones med clotted cream och sylt. Detta superengelska eftermiddagstilltugg är någon som jag kan föräta mig på, men som tur är så blir jag bara tilldelad en och det sparar på platsen för sötsakerna: jordgubbscheesecake och macarones, vad kan gå fel? 
 
Till allt det goda dricker jag ett fantastiskt gott te med smak av mint och citron. Jag som faktiskt inte är så begiven på denna dryck blir positivt överraskad och sörplar i mig inte bara en utan två koppar. Mitt sällskap väljer andra smaker, men är lika nöjda. Vill du lyxa till det går det även fint att beställa in ett glas prosecco eller champagne. 
 
Med ett pris på £24.50 per person (febuari 2017) är det något av ett fynd om man jämför med många andra. Bubblet kostar £5-10 pund i tillägg. Ett besök här i kombination med en visit till the Tower of London och en tur upp i Tower Bridge är ett bra recept för en fin dag i London!
 
För mer info och bokning klicka HÄR
 
 
 
 
 
 

Inga fula fiskar

Dagens middagstips:
 
Är du sugen på fisk och skaldjur så rekommenderar jag ett besök på Wright Brothers
Med fyra utmärkta restauranger i London (och en i Cornwall) är de ett bra val om du vill äta av havets läckerheter. Som fiskhandlare och med en egen ostronfarm serverar de bara mat lagad av de bästa råvarorna och det är svårt att bli besviken efter en middag på Wrights. 
 
Jag besökte nyligen deras restaurang i Spitalfields och har bara positiva saker att säga. Interiören är så där modernt industriell och allt känns rent och fräscht. Personalen är trevlig utan att vara påträngande och atmosfären är varm och välkomnande. Med ett glas vin från baren sätter vi oss vid vårt bord och när man sedan får menyn i handen vill man prova allt. Mitt sällskap för kvällen bestämmer oss gemensamt för att beställa blandade rätter och sedan prova alla, vilket servitören inte alls tycker är märkligt eller orimligt. Det blir fyra förrätter, tre varmrätter och så rundar vi av med en ostbricka och en söt dessert.
 
Allt smakar ljuvligt, men mina favoriter är Smoked haddock & mustard croquettes och en fantastisk risotto. Jag fantiserar lite om vad jag ska prova nästa gång. Krabban från Devon kanske? Eller kammussla (scallops på engelska). Det är nämligen inte frågan om jag har lust att gå till Wright Brothers igen, utan när jag äter där igen. 
 
 
Bonustips:
Om du gillar ostron, eller skulle vilja prova det för första gången så erbjuder de ett fint sortiment. Du kan också betala för en Masterclass, en 90 minuter lång föreläsning där både ett antal provsmakningar och vin ingår. De erbjuds vissa dagar och är du intresserad så kolla HÄR om du kan passa in det med ditt Londonbesök.