Midsommardans

I dag är det midsommarafton och det är som ni kanske redan vet ingen speciell dag i Storbritannien. Ingen har en extra ledig dag, det är som vilken fredag som helst och det är ingen ovanlig rusning efter varken jordgubbar eller färskpotatis i butikerna. Fast det förstås, med uppskattningsvis 40-50.000 svenskar i London så kan det ändå hända att ni ser en och annan blomsterkrans i morgon. Det är nämligen då som vi Londonsvenskar firar (då det är lördag och helg). Det finns en del fester som man kan köpa biljetter till och barer som erbjuder firande för alla, men den allra största happeningen är i Hyde Park från lunch till sen kväll. 
 
Lättast att hitta är det om man använder entrén vid Marble Arch och sneddar mot sydväst mot Serpentine-dammen. Ett par minuters promenad så dyker de upp, de där midsommarfirarna. Picknick, nubbar, svenska flaggor och kanske även någon liten midsommarstång. Sill och snapsvisor, kransar och kubbspel, Gyllene Tider och gyllene drycker. Vill du vara med på det som måste höra till en av världens största midsommarfester (har hört obekräftade rykten om upp emot 6000 personer) så är det bara att ta med nått gott att äta och dricka och en filt så löser sig firandet för dig, även om du inte är på Öland, i Värmland eller den svenska skärgården.
 
 
 
 
PS! Barn är givetvis välkomna; det är egentligen inte en organiserad fest utan en öppen picknick i en allmän park som vem som helst får besöka. Det är dock i första hand en vuxenfest skulle jag vilja påstå, då det är några liter akvavit som förtärs i eventuellt solsken. För familjer rekommenderar jag ett tidigt besök runt lunchtid. 
 

Kommentera här: