Design i kubik

I november 2016 öppnades äntligen den nya Design Museum i Kensington. Museet grundades 1989 och hade fram till flytten huserat nära Tower Bridge. Man behövde dock mer utrymme och efter en donation från Sir Terence Conran (initiativtagare till det första museet och själv en framgångsrik designer) kunde man börja renovera det gamla Commonwealth Institue i södra änden av Holland Park. Det inrymmer idag samlingar av modern design, arkitektur, mode och grafik från framförallt 1900- och 2000-talet. 
 
Kliv in genom dörrarna och du känner hur det luktar nytt, rent och fräscht. Den öppna centralytan ger en härlig känsla av rymd, då det är högt i tak och öppet tre våningsplan upp. På översta våningen hittar du den permanenta utställningen Designer Maker User som är gratis att besöka. Där kan du bland annat se en pall från IKEA, en replika av en tågfront, skor, radioapparater genom tiderna och mycket annat. Vissa delar är interaktiva och funkar bra både för barn och vuxna. Det är en intressant mix av brukssaker som överraskar både här och där och det är dessutom lagom stort för en stunds upptäckande. Museet har precis som många andra även tillfälliga utställningar som du får betala en slant för. De flesta finns bara uppe ett par månader, så kolla i förväg om det är något speciellt du vill se så du inte missar!
 
Närmaste tunnelbana är High Street Kensington (ca 10 minuters promenad) och museet ligger alldeles vid ingången till härliga Holland Park. Åk hit på förmiddagen, tillbringa nån timme på Design Museum, ät en lättare lunch i Holland Park (glöm inte att besöka den vackra japanska trädgården när du ändå är där) och använd eftermiddagen till shopping på High Street Kensington. En alldeles lagom och inte så stressig dag om du frågar mig!
 
 
 
 

Kommentera här: