Brick Lane - en mix av loppis, mat och morgondagens stjärnor

Söndag. Sol. Brick Lane. 
 
En ganska trevlig kombination, speciellt om man tycker om marknader. 
Brick Lane finns allt från gammalt skrot till nya designer. Denna pärla till marknad ligger på promenadavstånd från Liverpool Street och Aldgate East tunnelbanestationer och Shoreditch High Street Overground Station och under helgerna går det att tillbringa timmar här på själva gatan i sig, men också de olika sidgatorna med inomhusmarknader. Bland annat kan jag rekommendera the Vintage Market och Backyard Market, som båda ligger söder om den egentliga gatumarknaden, mellan Hanbury Street och Buxton Street.
 
Gillar man vintagekläder och prylar är detta ett mecka som du inte bör missa! Förutom gatuloppisen mellan Bethnal Green Road och Chesire Street och sidogatorna längst Brick Lane finns även flera av Londons bästa och största vintagebutiker här. Några av de mer kända är Blitz och Absolute Vintage (båda på Hanbury Street) och Rokit (Brick Lane). De är kanske inte billigast i stan, men här hittar du guldkorn från 1900-talet, framförallt från 50- till 80-tal. Om inget skulle råka passa så är det ändå en ganska trevlig tidsresa att leta bland galgarna. 
 
Efter att ha rotat runt bland marknadsstånd och i butiker så blir man lätt hungrig och då är du på precis rätt ställe! Det finns gott om gatumat på Brick Lane, speciellt vid järnvägsbroarna vid Grimsby Street. Här hittar du mat från världens alla hörn, från burgare och våfflor till paella och jerk chicken. Här blandas dofterna från maten som ett lapptäcke, och man vill liksom prova allt! Enda nackdelen är att det inte finns några egentliga sittplatser, men om det inte regnar så kan man ju slå sig ner på en trottoarkant. Annars finns mängder av andra alternativ, som till exempel ett antal indiska restauranger i södra delen av gatan ner mot Aldgate, Poppie's Fish & Chips på Hanbury Street, trendiga Cereal Killer Cafe och All Star Lanes där du både kan äta, dricka och bowla. Ett annat riktigt GOTT tips är Dark Sugars Cocoa House på Brick Lane - det är som att kliva in i chokladhimlen! 
 
Innan du lämnar området vill jag tipsa om The Old Truman Brewery. I den gamla bryggerilokalen finns numer ett bubblande konstcentrum och det pågår ständigt event och utställningar. Det är här du finner den ovan nämnda Vintage Market, men även annan shopping, barer och restauranger. Det är som en enda stor gryta av kreativitet och här hittar du en och annan hipster bland skor och kläder på Son of a Stag eller vid ett bord på Big Chill Bar. 
 
Brick Lane är en av de största och mest genuina marknaderna som finns i London, åtminstone om man vill hålla sig någorlunda centralt. Vill man inte avsluta dagen direkt efter shoppingen så ligger området Shoreditch norrut och där finns mängder av barer, restauranger och klubbar att hänga på till efter mittinatten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: