Bron över floden Themsen

Ett besök på Tower Bridge Exhibition, det är inget för höjdrädda!
 
Har haft en kompis här på besök och när vi ändå var i krokarna runt Towern så bestämde vi oss för att kolla in en av världens mest kända broar - och då menar jag verkligen kolla IN som i INUTI! Det är nämligen helt möjligt när man besöker Tower Bridge. Man går in i norra tornet, tar hissen upp och knallar sedan över bron - fast 30 meter ovanför den vanliga vägen och trottoaren. Mitt i de båda övre broarna finns partier med glasgolv så man kan titta ner på bussar, taxibilar, cyklister och fotgängare. Jättehäftigt, men som sagt var inget för den som tycker illa om höga höjder. Jag måste erkänna att det svindlade lite, även om det normalt inte bekymrar mig. 
 
När man sedan gått fram och tillbaks över bron över floden så kan man antingen ta hissen eller trapporna (som erbjuder bättre fotomöjligheter) ner från den södra tornet och efter en liten promenad har man möjlighet att besöka maskinrummet, där den viktorianska ångmaskinen som öppat och stängt bron finns till allmän beskådan. Lite större än den lilla mojängen som jag kommer ihåg att förevisades på nån tekniklektion på högstadiet... 
 
Både jag och mitt sällskap gillade Tower Bridge från insidan och jag rekommenderar gärna ett besök - den är faktiskt ett mästerverk, finvigd 1894 men still going strong! Den är spännande för både stora och små. Om man inte har allvarlig höjdskräck alltså. 
 
 
 
en
 
 
 
 

Kommentera här: