Den vackraste av parker

En av Londons finaste parker i mitt tycke är Holland Park. Helt underbar att promenera i eller kanske kicka lite boll (om man nu gillar det och/eller har barn med spring i bena som vill jaga runt en stund). Otroligt fin med massor av träd och grönska, ett fantastiskt vackert orangerie, påfåglar och Kyoto Garden - en bit av Japan mitt i London! I det som en gång var sommarbalsal vid den pampiga Holland House finns nu en restaurang, perfekt för en söndagslunch efter lite shopping på Kensington High Street. Under sommartid kan man även avnjuta klassisk musik och opera vid scenen för Opera Holland Park. Parken i sig är verkligen en oas i det annars så pulserande och livliga Londonlivet. 
 
Holland House byggdes i början på 1600-talet och har haft både kungar och drottningar som gäster. Från början var det en betydligt större egendom, men bitar har sålts av genom århundraden och nu består den av ett område mellan Holland Park Road och Kensington High Street. Den var i privat ägo fram till 1952, men efter att huvudbyggnaden bombats sönder under en av blitzens nätter 1940 övergav den sista aristokratiska familen huset och parken som sedan såldes. 
 
Ena flygeln av det en gång så magnifika slottet finns fortfarande kvar och där huserar nu ett vandrarhem. Jag bodde där under en tågluff för många år sedan, då vi som i en varm sovsal med vidöppna fönster. Idag är vandrarhemmet renoverat till en lite bättre standard, men det finns fortfarande både stora, delade sovsalar, familjerum och vanliga dubbelrum. Om du är sugen på att boka så heter det Safestay London Holland Park
 
 
 
 

Kommentera här: