Galna vetenskapsmän?

Kommer ni ihåg barnprogrammen när ni var små? Vi har ju alla en och annan favorit och jag tyckte om uppfinnaren Professor Balthazar. En annan klurig konstruktör som dök upp när jag var lite äldre var gubben i Tillbaka till framtiden - ni minns väl Doc? Båda dessa och en mängd andra lite smått galna, men ändå kloka vetenskapmän figurerar i filmer, böcker och annan media och utan deras verkliga alter egon, de som som uppfunnit allt möjligt under årtusenden, skulle vi fortfarande bo i grottor. På Science Museum kan du se och stämma in i hyllningarna av våra uppfinningsrika vetenskapsmän genom tiderna.

Det finns mycket att se och en mängd intressanta avdelningar och föremål på museet, från stora ångmaskiner via matematikens betydelse för vår vardag till rymden och det interaktiva energiavdelningen. Det är perfekt för nyfikna barn och vuxna - hur funkar det egentligen och hur har man uvecklat saker som till exempel bilar, klockor och datorer. Den avdelning som Den svenska guiden gillar bäst är Making the Modern World, där de har en SAAB med i utställningen! Dessutom är det spännande med de olika interaktiva delarna som finns runt om i den stora byggnaden. 

Precis som på många andra av Londons stora museer så är det gratis att besöka Science Museum, men det finns donationsboxar där du gärna får lägga ett par pund - det är genom dessa frivilliga slantar som de kan bevara och utveckla muséet. Dessutom har de alltid minst ett par specialutställningar som kostar en liten slant, och även detta går till driften såklart. Den sista onsdagen i månaden har de Lates, det vill säga kvällsöppet, vilket är event med olika teman som är öppet endast för vuxna och man behöver oftast förköpa biljetter då det brukar vara populärt. Kolla in hemsidan för tips och förhandsbiljetter: Science Museum

 
 
 

Kommentera här: