Down at the pub

Imorrn, den 4 juli, har pubarna åter lov att öppna igen efter lockdown, förutsett att de har sett till att lokalerna är covid-19-säkra. Det betyder i princip att det ska vara rejäla avstånd mellan borden, serveringen ska ske där gästen sitter och det är inte tillåtet att stå vid bardisken och dricka.  En och annan har också aviserat att man bör beställa bord i förväg. Andra åtgärder som jag sett nämnas är att många tagit bort menyer från borden för att minska spridningen genom att folk inte fingrar på samma saker och att man istället beställer och betalar via en app. Detta har i och för sig varit möjligt redan tidigare på en del pubar, som tex Wetherspoons.
 
Redan nu och sedan en tid tillbaks har det dock funnits ett litet kryphål i de regler som gäller fram tills imorrn, då vissa erbjudit take away av både pints, Pimm's, flasköl och annat ur sortimentet. En del har också serverat hämtmat, så man kunnat köpa sin fish & chips och en pint lager att avnjuta hemma eller på någon gräsplätt i närmsta park. Men nu ska man alltså kunna göra det på plats, på puben. 
 
Vi får se hur det kommer gå i verkligheten, men ett är säkert: det är många britter som är sugna på att gå till sin local nu när det varit stängt i nästan 3 och en halv månad. Jag hör till den skaran som inte kommer rusa dit direkt de öppnar i morgon bitti. Det får dröja lite till innan det blir en pubburgare och en pint. 
 
 
Får erkänna att bilden är lite missledande - Rutland Arms vid
floden i Hammersmith öppnar inte förrän på måndag den 6 juli!
Den är för övrigt en av mina favoriter. 
 
 

Kommentera här: