Kolla utsikten!

Vill du se London från ovan så finns lite olika alternativ: Du kan ta en tur i London Eye, vilket kostar från £21. Ett annat alternativ är Västeuropas högsta byggnad the Shard, där du antingen kan åka upp till en av barerna eller restaurangerna för en drink och mat eller till utsiktsvåningen (från £26). Min favorit är dock Sky Garden, som är helt gratis. Vill du äta samtidigt som du njuter av utsikten finns två barer/fik och två restauranger. Tänk bara på att boka bord eller gratisbiljetter i förväg - de tar bara in ett bestämt antal varje dag och man kan behöva beställa några veckor i förväg. 
 
Jag har varit på Sky Garden vid flera tillfällen, då jag tycker det är ett perfekt ställe att se min fina stad ifrån. Framförallt ser du the City of London, St Pauls, Towern, London Bridge och bort mot Canary Wharf. Vid det senaste besöket passade vi även på att fika vid den övre baren. Inte superbilligt, men då är ju som sagt var utsikten till kaffet både gratis och svår att slå. 
 
Byggnaden där du hittar Sky Garden kallas the Walkie Talkie, men dess officiella namn är 20 Fenchurch Street. Den ritades av Rafael Viñoly och stod klar 2014. Sky Garden öppnades året efter, i januari 2015. Under byggnationerna upptäcktes ett problem med reflektioner från solen. Ett par timmar per dag sken den på byggnaden i en viss vinkel som reflekterades ner mot gatan framför, och temperaturerna blev så höga så lacken förstördes på flera bilar. Man löste problemet genom att sätta upp skydd som liknar fasta persienner och därmed undviker man de konkava spegelreflexerna. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: