Häng med på promenad!

Varje vecka kan du följa med den svenska guiden på en promenad i London. Givetvis är min guidning på svenska (därav namnet) och den passar för alla, från barn till pensionärer. Tänk dock på att vi går en viss sträcka (ca 2km), men det är i maklig takt så du ska hinna se och kanske fota saker, och dessutom stannar vi på ganska många ställen längst vägen. 
 
Jag har för tillfället två standardpromenader:
 
1. Från romare till rika bankirer - en promenad genom 2000 år av historia i the City of London, det som är den ursprungliga staden, byggd av romarna som en handelsstad vid flodens strand. Du får veta mer om den stora branden 1666, om Livery Companies, dagens City of London och de stora skyskrapor som nu dominerar vyn. Du får se en av inspelningsplatserna för Harry Potter och statyn av Englands mest kända general. Vi går i smala gränder och korsar stora vägar. En lite annorlunda promenad i det som är Londons finanscentrum. 
 
2. Den klassiska turen runt Westminster. Vill du se många av de mest kända landmärken på kort tid? Då är det här promenaden för dig. Big Ben, Westminster Abbey, Downing Street, Horse Guards, Buckingham Palace och Trafalgar Square med tillhörande historia på i runda slängar två timmar. Vilhelm Erövraren, Churchill, drottning Victoria och Nelson på en och samma gång!
 
Under hösten 2016 planeras ännu en promenad i området runt Covent Garden. Kolla här, hemsidan och Facebooksidan för mer information och uppdateringar!
 
PS! Vill du boka en privat promenad eller hjälp med en gruppresa? Hör av dig via email, så kan vi diskutera önskemål. svenskaguiden@outlook.com
 
 
Horse Guards
 

Kommentera här: