Ännu en dinosaurie dör ut!

Ett av Londons mest välbesökta museer är utan tvekan Natural History Museum i South Kensington. Det är otroligt stort, med en fantastisk fasad som döljer ett inre fyllt av djur och natur och är perfekt för en dag med familjen. Det finns så otroligt mycket att se, speciellt för alla nyfikna djurälskare. En av de mest spännande avdelningarna handlar om jorden, en annan om djurlivet i havet. Det finns djur från världens alla hörn, från kängrur till bisonoxar, grodor och flodhästar. Det finns helt enkelt galet mycket att se. 
 
Det första du möter när du kommer in i den stora, otroligt vackra huvudsalen är dock ett utdött djur, nämligen en Diplodocus. Eller, det är i ärlighetens namn en gipskopia av en gigantisk dinosaurie. Den har fått smeknamnet Dippy och har funnits på museet sedan 1905. Vill du se Dippy får du dock skynda på med besöket då han/hon ska ut på turné och ersätts en blåval. Kanske kommer Dippy tillbaks 2020 när utflykten avslutas. 
 
Men, även om Dippy är borta så kommer det fortfarande finnas både dinosaurier och andra intressanta arter att upptäcka. Kanske gillar du den söta displayen med kollibris, elefantmamman med sin unge eller havets alla fiskar. Vid mitt senaste besök hängde jag med två nyfikna barn, 5 och 7 år, och trots att de gått runt i London i flera dagar så gick de gärna många steg till här. Det blir lätt så, man vill se och veta mer! Och blir man hungrig och behöver vila så finns det givetvis ett par caféer att ladda batterierna vid och sedan är det bara att hitta nya rum med fler saker att upptäcka!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: