Roliga butiker mitt i stan

Seven Dials är området för dig som vill hitta lite annorlunda butiker i London. I hjärtat av området hittar du en kolonn med solur och från den punkten utgår sju gator, därav namnet. Kul presentbutiker, små originella klädbodar, exklusiva boutiquer, ekologiska mataffärer och en massa annat spännande.
 
Svenska Gudrun Sjödén har sin fina och välfyllda shop på 65-67 Monmouth Street. Om du går åt andra hållet till 10 Monmouth Street hittar du lyxiga Covent Garden Hotel med mysiga Max Brasserie där du kan äta frukost, lunch, middag eller inta afternoon tea. Kanske inte det billigaste alternativet, men det kommer heller inte tömma hela semesterkassan. På andra sidan gatan hittar du gränden som leder till Neal's Yard och Londons mest färgfyllda lilla minitorg. Här finns ekologiska butiker och vegetariska matställen. Fortsätt ut på Shorts Gardens, ta till höger tillbaks mot Seven Dials och gå Mercer Street mot Long Acre och Covent Garden. I korsningen till Shelton Street hittar du den utmärkta pappershandeln London Graphic Centre. Tower Street hör tekniskt sett inte till Seven Dials, men gillar du att pyssla med pärlor så hittar du fantastiska Beadworks där, på nr 21a.
 
Så nästa gång du är i närheten, ta en promenad i det som förr var ett slumområde, men som numera är ett både originellt, exklusivt och bohemiskt område mitt i London!
 
(närmaste tunnelbana: Covent Garden på Piccadilly Line eller Leicester Square på Piccadilly eller Northern Line)
 
 

Kommentera här: