Notting Hill Carnival

Sista måndagen i augusti är röd dag i England. Summer Bank Holiday infaller i år i måndagen den 29 augusti (imorrn alltså) och det betyder att ganska många har långledigt. Just denna helg hålls även Notting Hill Carnival, jättekarnevalen som lockar runt två miljoner människor. 
 
Karnevalen hölls för första gången 1964, då ett gäng immigranter från Karibien bestämde sig för att göra en markering mot rasism och fattigdom i den här delen av London. Idag är det i allra högsta grad ett multikulturellt evenemang, med framförallt västindiska toner. På söndagen är det barnens dag och på måndagen är det dags för det stora karnevalståget. Det är hög musik, dans på gatorna och färgexplosioner, jerk chicken, Red Stripe och grillad majs. Häng på, dansa, glittra och släpp loss på världens näst största gatufest!
 
Den svenska guiden gillar att följa med på Westbourne Grove och toppen av Ladbroke Grove (Notting Hillsidan) men även vid starten mellan kanalen och Westborne Park Station (som för övrigt är stängd denna helg). Mat och dryck hittar du lite överallt, men området innanför själva rutten har flest alternativ. 
 
 
Tips!
Bitvis är det ganska trångt längst den långa karnevalsrutten, och det är verkligen folk ÖVERALLT. Om du planerar ett besök, tänk då på att flera tunnelbanestationer i området är stängda och en del bussar omdirigeras. Tänk även på din säkerhet - med så många människor på en sån begränsad yta så finns det risk för rån och andra otrevligheter. Rekommenderar dessutom att inte ta med små barn, dels för att det är både högljutt och rörigt, dels för att barnvagn inte funkar speciellt bra vid detta tillfälle. 
 
 
 

Kommentera här: